June 21, 2024
Uncategorized

4 Предложения за пролетно почистване на новия ви дом на бюджет

Следното е принос от друг автор.

Какво вълнуващо време! Вие ви връчат ключовете за новата си резиденция и пристигате в имота, само за да ви е малко заглушено, за да намерите петна, отломки и марки, които никога не сте знаели, че са там. Никога не осъзнавате колко много почиствате къщата ви, докато не преместите всички мебели от нея. Ще възстановите страхотни неща като дистанционни и монети, но също така и не толкова страхотни неща като стари бисквитки, петна от чай и тъкани. Лицето, което ви е продало, къщата не е задължение да ви е по -чист, преди да предаде ключовете. Плюс това, сигурен съм, че можете да оцените, че вероятно са се разпаднали доста на ума си с преместването в следващата си къща (където те също ще се сблъскат с едни и същи проблеми). Ако сте доволни от мръсотията на други хора, осеяна в цялата ви собственост, тогава се разопаковайте. Но ако сте скептично настроени към докосването на нещата в новия си дом и не се чувствате като изцяло ваше, по-долу са подходящи за бюджета опции.

Чисти килими

При предположението, че току -що сте похарчили много от парите си за депозит за новата си къща, може да нямате средства за закупуване на нови подови настилки през цялото време. Друга по -евтина алтернатива за подпомагане на вашите килими да видят, че е по -младите по -добри дни, е да инвестирате в услуги за премахване на петна от килими. За да постигнете желания ефект върху килимите в новия ви дом, това ще изисква преместване Лоши миризми и здравей на скърцащия чист килим, където се чувствате безопасни да ходите на бос!

Мазнина от лакът

Залепете гумените си ръкавици (или някои унигловци), вземете малко дезинфектант и чистач и придадете на всичко добър скраб. Ако някога сте ходили в нечия къща, може да забележите, че всеки дом има свой аромат. Ако искате да се отървете от този аромат и да започнете новото си домашно пътуване със свежа миризма на старт, използвайте ароматизиран дезинфектант. Това ще ви даде еквивалент на чисто нов шисти. Опитайте се да не пропускате често забравените зони като над рамките на вратата, зад готварската печка или светлините на тавана; Всички те се броят.

Картина

Ако къщата е малко визуално непоносима и има твърде много петна и бретон, за да се почисти, помислете за боядисване на всички стени в неутрален цвят. Създайте празно платно, което ви позволява да подпечатате собствените си цветове и шкафове, както искате. Да, това не е почистване, но някои неща са непоправими в ръцете на почистваща четка.

Свеж въздух

Освободете ключалките, отворете прозорците и оставете въздуха (горещ или студен) да се промъкне през къщата ви и да помита всякакви застояли миризми. Това е естественото (безплатно) на природата за поддържане на въздуха чист в дома си. Други методи са да използвате купа със сода за хляб, да я пуснете в ястие и да я оставите във всяка стая на къщата. По -специално килимите могат да държат миризми с години износване. Ако обаче препарат за почистване на килими не е съвсем в бюджета ви, опитайте това вместо това: закупете няколко саксия със сода за хляб, поръсете върху всички килими в къщата си, след това просто вакуумирайте содата на следващия ден. Содата за хляб помага да премахнете миризмите на много неща всъщност, така че ако хладилникът, обувките или мивката са малко миризливи, пуснете малко сода за хляб.

По -горе са само няколко предложения, за да помогнете за почистването на къщата си, готова за вас (и вашето семейство) да започнете да живеете в новия си дом. Винаги е добре да имате нов старт!

Leave a Reply

Your email address will not be published.