June 21, 2024

7 дни с 9,7 ″ iPad Pro

съм притежавал три iPad, като се има предвид, че 2010 г. и никога не съм се интересувал от нито един от тях. Това, което започна като първоначално вълнение от предстоящата „революция“, винаги се регресира до небрежно безразличие към устройство, което изглеждаше само подходящо за консумация на съдържание.

Сега, аз съм потребител на мощност по природа (като програмист и креативен, който редовно работи с високооктанови приложения като Adobe Creative Cloud Suite), така че винаги съответно коригирах очакванията си. Въпреки това, дори и най -простите неща като въвеждане на публикация в блога или публикуване на изображение биха ме накарали да извадя косата си в разочарование и да посегна към моя надежден MacBook Pro.

Проверих оригиналния си iPad като новост. Моят iPad 2 беше забавно отклонение, но липсваше конски сили или полезност за всякакви задачи, свързани с работата. Моят Retina iPad Tiny вкара най -доблестен битка, но дори и с много по -полезен размер, просто не можах да намеря причина да го извадя от чекмеджето на бюрото си след няколко месеца.

Всичко това да кажа, че обикновено отписвам iPad от няколко години. Тогава Apple създаде iPad Pro и прекрасния молив на Apple (повече за това в секунда). След като се измъкнах от измъкването на лаптопа си на всяка среща около работата, реших, че ще дам на iPad за последно движение, като се има предвид, че те пуснаха модел с нормален размер в Pro Line само миналата седмица.

Накратко, това е първият iPad, за който някога съм паднал. Прочетете за някои разпръснати впечатления.

9.7 ″ срещу 12.9 ″

Познавам някои хора, които се чувстват силно иначе, но Jumbo iPad Pro е просто комично голям за средния Джо.

Освен ако не сте дизайнер, който се нуждае от стаята, или може би фотограф или видео редактор (или някой, който използва софтуер за изображения), мисля, че сте далеч по -добре с почти перфектното размери 9,7 ″ iPad Pro.

Всъщност взех модела 12.9 ″ за моя партньор преди няколко седмици (тя е изключителен дизайнер) и тя го обича. Въпреки това, изглежда малко абсурдно, когато го използвате в портрет за нормални задачи за таблети като проверка на имейла.

Дисплей „Истински тон“

Голяма част от маркетинга им за по-малкия модел са съсредоточени около дисплея с истински тон, изместващ белината, и той е страхотен (макар и фин). Нищо, че животът не се променя, но се адаптира към обкръжението ви, макар че бих искал да го тонирам малко по повод. Ако сте в стая с ниско и топло осветление, тя може да се облегне малко на червената страна.

Вероятно най -добрата характеристика на дисплея е безумно ниската отражателна способност. Това не е функция, която много би поставила високо в списъците си с желания, но използването на това до стария ми iPad Tiny е свят на разлика. Мога да напиша с ярки светлини зад мен, без да е необходимо да се измествам в седалката си или да променя ъглите.

Умна клавиатура

Аксесоарът, който очаквах да ми хареса, всъщност беше най -голямото откровение за мен. Освен че отнема няколко минути, за да се приспособите към някои по -плитки ключове, интелигентната клавиатура всъщност е мечта, която да въведете за моите средни ръце. Всъщност го използвам, за да напиша тази публикация.

Не разбрах колко ме притеснява софтуерната клавиатура, докато нямах истински на разположение всеки път, когато имам нужда. Наличието на истински ключове драстично промени изживяването на таблетите за мен.

Използването на клавишни преки пътища в любимите ми приложения е толкова страхотно. Например, CMD+A и CMD+C създават драматично подобрение на кашата, която се опитва да използва iOS жестове за копиране и поставяне. Професионален съвет: Задръжте CMD от решаващо значение във всяко приложение за няколко секунди, за да видите списък на наличните преки пътища.

Сериозно, ако изобщо превключвате между приложенията, възможността за алт-таб между приложенията сама по себе си си струва покупната цена на тази клавиатура. Ще ви разтърси лицето.

Ябълков молив

Тук няма нужда от хипербола … моливът на Apple е най -доброто изживяване на писане/рисуване/стилус на пазара извън обикновената писалка и хартия. От Wacom, до Adonis, до Surface Pen … Опитах всеки един от тях широко и това е единственото нещо на пазара, което работи практически безупречно.

Може би единственият аспект на преживяването, който стърчи много повече от останалите, е безупречното откриване на китката/пръста. С всяко друго решение ме подлудих, че трябва да се тренирам да рисувам, без да оставя ръката ми да докосне екрана. С молива това дори не е проблем.

Пускането му в порта за мълния за зареждане е грозно, но удобно.

Иска ми се да мога да го преобърна и да го използвам и като гума, но докосването на екранна превключване за това не е твърде лошо.

Apple Notes има най -добрата софтуерна интеграция за него, но други приложения, които го поддържат, също работят страхотно. Надяваме се, че Apple ще им даде API достъп до каквато и да е черна магия, която използват за това.

Изненадващо е страхотно да го използвате като стилус, за да се заобиколите, и да напишете това, което просто накара Стив Джобс да се преобърне в гроба му.

Фактът, че няма официален начин да прикачите молива към iPad/корицата, е травестит. Това е значителна дупка на пазара за производители на аксесоари от 3-та страна. Току -що купих магнитен ръкав от Moxieware, за да се опитам да отстраня thiс.

Ако често маркирате документи или подпишете/попълните PDF файлове за работа, тогава PDF Expert ще бъде най -доброто нещо, което някога ви се е случвало.

iOS/производителност/многозадачност

iOS Multitasking съществува от известно време, но това е първият ми път, когато го използвам добре. Много е добре, но все пак се нуждае от работа.

Това, че Tweetbot бяга заедно с Evernote по време на особено дълга среща тази седмица, беше удоволствие.

В моята ограничена употреба бих казал, че около 70% от най-използваните ми приложения поддържат многозадачност и винаги е бум, когато се натъкна на такъв, който не. Очевидно е, че много разработчици са първи iPhone.

Говорейки за това, почти съм сигурен, че Apple е и iPhone първо във фокуса си на разработка на iOS, което има смисъл, предполагам (много повече потребители, които надграждат много по-често). Надявам се iOS 10 пясъци да свалят няколко от грубите ръбове, свързани с таблета, които изскачат от време на време.

Въпреки тези хватки, това нещо абсолютно готви. Не съм правил нито едно нещо с него, където се чувстваше отдалечено подложено и това казва нещо. Чувства се също толкова бързо и често дори по -бързо (поради общата Snappiness на iOS), отколкото използването на моя лаптоп.

Живот на батерията

Едно предимство на използването на iPad като алтернатива на лаптоп е абсолютно живота на батерията. Мога да получа около 4 часа от моя MacBook Pro за 2012 г. (в добър ден), в сравнение с 11+ часа, в които се занимавах с това нещо с тежка употреба. Фантастично е.

Има джаджа за центъра за известия, който показва състоянието на батерията както на iPad, така и на молива, което е готино.

Ограничения

Честно казано, тези нови iPad са само за най -доброто изчислително устройство за всички, освен за най -големите потребители на захранване. Кодерите и дизайнерите ще ги намерят за полезни със сигурност, но за пълна работа за развитие и професионален дизайн все пак ще искате да влезете в стандартна изчислителна среда. Ще бъде интересно да видим как iOS и Android продължават да се развиват през следващите няколко години, докато неизбежно изпревари братята си на работния плот.

Някаква странна подмяна на мишката трябва да бъде надолу по пътя за потребителите на захранване. Когато това се случи, очаквайте да видите сеизмична промяна в индустрията.

Ще ям шапката си, ако iOS някога се слее с OS X. Мисля, че е очевидно, че iOS в крайна сметка ще бъде наследник на трона.

Мисля, че и тези нови iPad ще бъдат доста бъдещи доказателства. Дори и с моя 3 -годишен мини, рядко се натъквам на приложение, което го натиска до границите си. Мисля, че това трябва да се дължи на намаляващите продажби на таблети … те работят много добре дълго време и имат по-дълъг от очаквания цикъл на надстройка.

Разходи

Apple ги рекламира с начална цена от 599 долара, но вие ще бъдете извън ума си, за да пренебрегнете и да вземете клавиатурата и молива. Това ви довежда до входна цена от 847 долара за базовия модел

Дори и като има предвид тази цена, ако сте между iPad Pro и лаптоп от 800 долара, аз бих избрал iPad, освен ако абсолютно не се нуждаете от лаптопа за по -голям екран или поради работни причини. Мисля, че ще бъдете шокирани от това колко универсално е това малко нещо.

Заключение
Знам, че съм само седмица, но използвах моя професионалист, за да кажа, че честно казано смятам, че това е първият iPad, който има значение. За мнозина Pro Line ще бъде първото им надграждане на iPad и мисля, че това е хубаво нещо; Това е най -голямото разтърсване, което ще дойде в пространството на таблета, като се има предвид, че iPad 1. Сега, когато iPad разполага с три типа вход (докосване, клавиатура и писане), най -накрая се озовава до залога си като следващата вълна от лични изчисления . Това нещо е дигитален нож на швейцарската армия и посочвам това като комплимент.

Ако не се интересувате от размера на молива или екрана, тогава може би Air 2 (все още невероятно бърз) или Tiny е идеалният избор за вас. В противен случай харчете допълнително тесто, за да инвестирате в това малко чудовище. Мисля, че ще имате взрив с него.

Leave a Reply

Your email address will not be published.