May 18, 2024

Лесни съвети за поддръжка на басейна за намаляване на шума

Следният принос е от друг автор.

Всеки собственик на басейн трябва да знае и да разбере как да поддържа басейна си, за да не се поддаде на неприятни условия като зелена вода, натрупване на водорасли, счупени филтри, за да назовем няколко.

Поддръжката на басейна е рутинни процес, особено през лятото за редовната му употреба. Независим басейн може да причини дразнене на кожата и очите на своите потребители.

По -долу са четири съвета на басейна, които могат да ви помогнат да поддържате басейна си;

Редовно скимиране и почистване

Изкисването на листа и отломки от водната повърхност трябва да бъде чисто възможно най -често. Освен скимирането, търкането на страните на басейна трябва да се направи, за да се предотврати натрупването на водорасли.

Извършването на тази задача ръчно може да бъде трудно и отнемащо време. В съвременните дни, когато всички имаме натоварен график, не е възможно да се грижим за други задачи като тази. За да улесните тази работа, можете да инвестирате в един от най -добрите почистващи препарати в басейна, способен да вакуумира и почиства под басейна, а също и ефективно в почистване на водни линии и стени. Наред с развитието на технологиите, тези почистващи препарати са енергийно ефективни, така че не е нужно да се притеснявате от консумацията на енергия и загубата на околната среда.

Използвайте сода за хляб

Трябва да контролираме алкалността на басейна, без да намаляваме нивото на pH. За съжаление, химикалите на басейна могат да бъдат скъпи за закупуване, но това не трябва да ви притеснява много. Като алтернатива можете да си купите сода за хляб от магазин за хранителни стоки на много справедливи цени.

Содата за хляб има натриев бикарбонат, изброен на етикета на техните съставки. Удивително содата за хляб носи същата концентрация на необходимия натриев бикарбонат на килограм, както този в басейна. Така че идентично можете да използвате същото количество сода за хляб, което бихте използвали с продукта за съхранение на басейни.

Хвърлете тенис топка в басейна

След като плувците излязат от басейна, има малко масла от лосиони за кожа, продукти за коса и естествените масла от тялото ни, оставени на водната повърхност. Редовното ръчно скимиране може да не елиминира тези нежелани масла, които могат бързо да причинят растеж на водораслите и да оцветят стените на басейна.

Простият и лесен начин да изчистите тази каша бързо е като хвърлите тенис топка във водата. Тенис топка ще плава върху водната повърхност, а нейните влакна ще помогнат автоматично да абсорбират маслата и химикалите и да предотвратят водите на басейна да имат гладък блясък.

Също толкова добре е винаги да има тенис топка, плаваща по водната повърхност по всяко време.

Правете ежегодно обслужване на басейна и правилно зимувайте

Когато става въпрос за поддръжка на механично оборудване за басейн като помпи, отоплителни системи, филтри – професионален има по -голям шанс да провери устройствата.

Вероятно преди планираната среща можете да оцените басейна. Определете и съставете списък на всякакви нередности, като смешни звуци от устройства, течове, дупки, пукнатини или странни миризми. Уверете се да ги споменете с човека на службите, тъй като той прави оценката си.

Въпреки че всичко може да изглежда добре, жизненоважно е да се отбележи, че някои неизпълнения може да не са лесни за откриване, освен ако критично се оценяват от експерт и ранно откриване и отстраняване на потенциален проблем, могат да ви спестят от огромна криза, която може да ви струва много повече по -късно.

Когато наближавате зимата, за да гарантирате, че правилно балансирате химикалите с помощта на комплект за тестване на вода. Също така, издухайте излишната вода от водопроводните линии и покрийте басейна, за да го предпазите от отломки.

В заключение

Горните уникални съвети са практични и лесни за изпълнение, за да се осигури по -чист басейн по всяко време. Също така, добре поддържаният басейн ще ви спести пари в дългосрочен план, защото можете да откриете проблем достатъчно рано, преди да причини голяма срив.

Leave a Reply

Your email address will not be published.