June 21, 2024

11 Съвети за зимна красота

1. Опитайте кремообразен почистващ препарат за лице

Почистващите препарат влагата като част от работата на премахването на грима, а сухият зимен въздух има тенденция да увеличава проблема. Геловите почистващи препарати могат да бъдат много изсушаващи, но кремообразни като Dove Deep Moisture Creamy Facial Cleanser и Neutrogena Deep Clean Cream Cleanser трябва да помогнат.

2. Маскирайте проблема

Използвайте овлажняваща маска за лице, за да попълните загубата на влага през целия ден.

Реклама

3. Потърсете овлажнител

Ако кожата ви се чувства суха и стегната, дори когато сте вътре в дома си, може да няма достатъчно влага във въздуха за вас. Сканирайте страниците за продажба за преносим овлажнител. Направете бележка за себе си, за да почиствате редовно филтъра (ако получат юки, те отглеждат бактерии).

4. Свалете нагревателя

Това е улов на красота 22, но прегряването на студен дом ще влоши проблеми със сухата кожа, така че експериментирайте с различни настройки на нагревателя си, за да намерите правилната температура както за вас, така и за кожата си.

5. Всяко устройство, което загрява вашата среда, също ще открадне вашата влага

Дори електрически одеяла. Ако сухата кожа ви подлудява, хвърлете друг утешител на леглото и вижте как се чувствате, след като сте оставили електрическото одеяло, изключено за няколко нощи.

Реклама

Суичър за котки и грим ??

$ 42

Пазарувай сега

6. Овлажнявайте под душа

Овлажнявайте през целия ден, но опитайте да използвате лосион за тяло, дори преди да напуснете душа, веднага след изплакване на сапун или измиване на тялото. Той ще помогне за заключване в някаква допълнителна влага. Изплакнете и изсушете.

7. Гледайте температурата на душа

Горещите душове се чувстват страхотно през зимата, но те предизвикват хаос върху сухата кожа. Опитайте вместо това хладък душ, след което потупайте кожата си суха с кърпа. Нанесете овлажнител (отново) веднага щом излезете от душа.

8. Използвайте алкохола отговорно

Избягвайте продуктите на кожата и продуктите за прически с високо съдържание на алкохол. Когато алкохолът се изпарява, се чувства готино и освежаващо, но също така отнема влагата, така че потърсете продукти без алкохол, когато въздухът вече е сух.

9. Не го издувайте

Ако вече се занимавате със суха, чуплива коса, устоявайте на желанието да посегнете към сешоар. Това само ще влоши нещата. Изсушете и оформете косата си с кърпа и ако все пак използвате сушилня, време се опитайте да я използвате малко по -малко.

10. Овлажнявайте ме!

Овлажнявайте през целия ден и не забравяйте да пиете допълнителна вода, когато е студена и ветровита. Ръцете, краката, коленете и лактите могат да се нуждаят и от малко повече помощ. Харесвам богати продукти, съдържащи масло от шеа, петролатум, минерално масло, масло от чаено дърво, линолова киселина или глицерин. За интензивно облекчение овлажнявайте ръцете и краката през нощта и след това се плъзнете върху ръкавици или чорапи, за да се заключите в влага.

11. Pucker Up

Реклама

Насемените устни могат да бъдат голям проблем през зимата. Въздухът изсушава устните ми, което ме кара да ги облизвам, което ги влошава още по -зле! Използвайте балсам за устни с поне SPF 15 и за предпочитане един с антисептични агенти, за да подпомогнете изцелението. Някои продукти за балсам за устни се правят с масло от чаено дърво, което спомага за заздравяване на болезнени пукнатини. Харесвам и балсами за устни с фенол, пчелен восък, алое, витамин Е и етерични масла.

Вашият приятелски квартален пристрастен за красота,

Карън

Leave a Reply

Your email address will not be published.