June 21, 2024

Телефон SOS

Следният принос е от друг автор.

Всички сме го направили; Отнема само част от секундата и разглеждате евентуално щети на стотици долари. Докато виждате как смартфонът ви нежно се върти около пералнята си, ще оставите да желаете, че можете просто да се върнете три минути преди, когато със сигурност бихте проверили джобовете на дънките си, преди да ги хвърлите за измиване.

Но не сте го направили и сега разглеждате сериозно устройство с вода. Ще намерите много информация за различни блогове за технологии и лайфстайл за това как да поправите телефона си, така че ние закръглихме най -добрите насоки с надеждата, че ще можете да си спестите малко пари.

Преди всичко …

Уверете се, че имате достатъчно застраховка за телефона си, покрийте го под застраховката на собствениците на жилища или вземете полица с вашия доставчик на мрежа; Тези няколко долара, които харчите всеки месец, ще струват много повече, когато държите чисто нов комплект.

Другото ни топ предложение е да се уверим, че всичко (абсолютно всичко) е правилно подкрепено. Не губете музиката си, контактите, снимките или дори тези бележки с различни пароли. Вземете всичко в облачно съхранение или отделен твърд диск. свърши го.

Увреждане на водата

Скоростта е от съществената, така че извадете този телефон от течността и изсушете възможно най -бързо. Ако телефонът ви има капак, свалете го веднага и извадете SIM картата. Може би сте чували за трика с ориз и той може да работи. Затова вземете вана и я напълнете с неварен ориз, като се уверите, че сте най -добре телефона си и напълно покрити. След това го поставете някъде топло и сухо – шкаф за сушене на пране например. Тогава всичко, което можете да направите, е да изчакате. Колкото по-дълго го оставяте, толкова по-добре, за предпочитане оставете устройството си за 48 часа за най-добрия шанс да работи отново.

Дори много по -ефективен от неварен ориз е силикагел и по -специално онези малки пакети, които намирате в долната част на опаковката. Ако имате достъп до тях, обградете телефона си с тях и оставете за същото време.

Ако сте уверени в електрониката, можете да помислите да вземете телефона си и да изсушите отделните компоненти, особено батерията, за да станете по -добре.

След като оставите телефона си за достатъчно дълъг период от време, може да искате да опитате да го включите отново, за да видите дали процесът на сушене е работил. Ако все още не виждате нищо, тогава може да е време да похарчите малко пари със специалист като Smart Device Smart Device Repair и да видите дали можете да спасите нещо.

Увреждането на водата се чувства като най -лошото нещо, което може да се случи на смарт телефон, но винаги има малка надежда, особено ако сте в състояние да премахнете някои от основните части като батерията и SIM. Просто се уверете, че действате бързо и държите много ориз в магазина. Дръжте пръстите си кръстосани и може просто да имате късмет.

Leave a Reply

Your email address will not be published.