June 21, 2024
Uncategorized

4 причини да обмислите изграждането на собствена къща

Следният принос е от друг автор.

Ако сте прераснали къщата си и е време за преместване, мислили ли сте да изградите свой собствен дом? Повечето хора не го обмислят, защото е голяма задача да се заеме с и нямат представа откъде да започнете, но не бива да отпишете идеята веднага. Купуването на съществуващ правилно може да е по -лесно, но не винаги е по -добре. Има някои големи ползи от изграждането на собствен дом и, въпреки че това е стръмна крива на обучение, е управляемо, ако наемете подходящите изпълнители и първо направите някои изследвания. Това са само част от причините, поради които трябва да помислите за изграждането на свой собствен дом.

Пълна персонализиране

Когато купувате съществуващ дом, ще прекарате много време в разглеждане на различни имоти, за да намерите такива, които отговарят на всички ваши нужди. Въпреки това, винаги ще трябва да компрометирате малко, защото няма да намерите имот, който е абсолютно перфектен. Но ако изградите свой собствен имот, можете да го направите точно както искате. Измислете списък с функции, които искате, и започнете да измисляте идеи за нов дом въз основа на тези приоритети и можете да изградите вашата перфектна къща. Понякога, ако имате много конкретни нужди в дома, може да не успеете да намерите съществуващ дом, който работи за вас.

Енергийна ефективност

Текущите разходи на дома са важен фактор за много хора. Когато се опитвате да управлявате бюджета си, сметките с висока енергия могат да го направят много трудно. Понякога вашите сметки за енергия са високи, защото не сте много внимателни за това колко използвате. Хората обаче често имат сметки за висока енергия, защото самата къща не е много ефективна. Ако къщата не е добре изолирана и губите много топлина, вашите сметки за енергия ще бъдат много по -високи. Уредите в дома също правят голяма разлика, защото по -възрастните ще използват много повече електричество от съвременните. Можете да разрешите някои от тези проблеми в съществуващ дом, но това може да означава да направите много скъпа и инвазивна работа като поставяне на повече изолация в стените. Най -лесният начин да спестите пари от сметките си за енергия е да изградите свой собствен дом. Можете да проектирате дома с енергийна ефективност, ако това е голямо притеснение и да го попълните със съвременни уреди, които не струват много за изпълнение. Можете също така да използвате неща като покривни плочки на слънчевия панел и да инсталирате малка вятърна турбина, за да генерирате собствена електричество. В зависимост от това къде живеете, може да успеете да генерирате достатъчно, за да захранвате домакинството и може би дори да продадете излишък обратно на доставчиците на енергия.

Качество на изграждане

Намирането на дом, който е добре изграден, очевидно е приоритет, но не винаги е толкова лесно и стандартът се подхлъзва по съвременните домове. Можете да направите проучване на къща, за да сте сигурни, че няма големи проблеми, но няма гаранции. Често много от проблемите, свързани с лошата изработка, не се появяват за няколко години, така че, на лицето на нея, къща изглежда добре. Но няколко години след преместването, може да откриете, че сте останали да плащате за скъпи ремонти. Единственият начин, по който можете да избегнете това изцяло и да се уверите, че къщата е изградена според вашите стандарти, е да изградите собствената си къща и да бъдете в пълен контрол върху процеса на изграждане. Когато наемате изпълнители, избирайки материалите, подпишете на крайните дизайни и наблюдавате изграждането, не бива да имате проблеми с лошото качество на изграждането. Ако обаче купувате съществуващ дом, нямате представа колко добре е построен.

По -добро местоположение

Когато купувате съществуващ дом, вие сте ограничени по местоположение. Ако няма къща там, не можете да си купите такава. Но когато изграждате свой собствен дом, можете да го поставите, където искате, като предположите, че можете да купите земята, разбира се. Това означава, че не сте ограничени до съществуващите жилищни райони, можете да изберете идеалното местоположение, без да се налага да правите компромис. Това често означава, че можете да намерите зона, в която цените на земята са евтини и да спестите доста пари.

Изграждането на собствен дом е огромна задача, която трябва да поемете и ще бъде невероятно стресиращо. Въпреки това, има някои огромни ползи от изграждането на собствен дом и ако се мъчите да намерите перфектната къща, това може да е най -добрият ви вариант.

Leave a Reply

Your email address will not be published.