May 18, 2024
Uncategorized

Дори басейните вече са високотехнологични

. Спазването на приноса е от още един автор.

Първо, те поставят компютрите в тостери. След това ги добавиха към хладилниците. Сега ги поставят и в басейни. Ще спре ли маршът на иновациите?

Когато вярвате в това, това има голям смисъл басейните за басейни да отидат високотехнологични. Те са скъпи за поддържане, вредни при някои обстоятелства, както и да приемат голяма енергия, особено през зимата. Приспособленията, както и функциите, могат да помогнат да направят басейните възможни, както и привлекателният избор за много повече хора.

Ето няколко от методите, които иновациите помагат, за да подобрят домашните басейни по -добри.

Красиво, адаптивно LED осветление
Плувните басейни имат осветяване в продължение на много години, но едва наскоро, с въвеждането на LED технология, се отвориха изборите.

LED светлините предлагат предимства пред рутинните си съперници. Първо, те заемат далеч по -малко мощност от конвенционалните решения за осветяване, като помагат да направят вашия басейн много по -ефективен. Второ, можете бързо да ги закачите толкова, колкото вашия смартфон, както и да ги управлявате дистанционно. Светодиодите имат необикновена способност да променят дължината на вълната на светлината, която излъчват. Можете ефективно да програмирате леко шоу за вашия плувен басейн, използвайки приложение за приятел. Добавянето на светлини с плаващ басейн е още един метод за подобряване, както и персонализиране на басейни през нощта.

Не подценявайте очарованието на тези дисплеи. Светлинните предавания изглеждат невероятно, когато са интегрирани с движеща се, пулсираща вода, както и помощ за повишаване на басейна си в методи, които никога не сте си представяли.

Пречистване без хлор
В продължение на десетилетия басейните разчитат на хлора, за да поддържат водата чиста, както и напълно без примеси. Въпреки това той дойде за сметка – силният вкус, както и миризмата на хлора, както и истината, че трябва да го допълвате непрекъснато.

Сега обаче много бизнес експериментират със системи за пречистване на вода без хлор. Концепцията е да се създаде изживяване от висок клас, което изобщо не се чувства като плувен басейн, колкото и повече да прилича на потапяне в сладководно езеро.

Настоящата съвременна иновация е озон. Обикновено ние вярваме в този химикал като континент на горната атмосфера, предпазвайки ни от UV лъчение. Оказва се обаче, че също така помага да се запази водата свежа.

Олимпийските организатори използват озон в продължение на много години, за да запазят басейните си свежи без изискването за хлор (което може да повлияе на атлетичните показатели). Сега рутинните производители разглеждат методите за интегриране на озон с UV осветление за убиване на микроби. Ранното проучване предполага, че интегрирането на двете е адекватно да се убие много повече от 99,9 процента от бактериите, както и вирусите във водата, като ги избягва да се укрепват.

Плувците не трябва да се притесняват от въздействието на UV върху кожата им. Всички изискване за собственици е да се постави екран на басейна над водата, както и след това да включите светлините, когато са извън басейна. Комбинацията от озон, както и UV лъчение, след това безопасно ще убият всякакъв вид патогени, подготвени за вас да използвате водата отново.

Настройки на температурата на интелигентния басейн
По -голямата част от домашните басейни включват контрол на температурата. Обикновено собствениците трябва да взаимодействат с кутия (малко като термостат), когато искат да направят корекции. Това е караница.

Някои доставчици обаче вече експериментират с свързване на системи за отопление на плувен басейн със смартфони чрез приложения. След това собствениците на жилища са в състояние да изберат идеалната температура, без дори да се налага да излизат навън. След това, когато басейнът е на предпочитаното топло ниво, те могат да изберат плуване в комфорт.

Лесно чисти филтри за вода
Водните филтри са важна функция на басейните. Без тях утайката в крайна сметка ще се развие на пода на басейна, което ще доведе до по-малко от идеалното плуване.

Почистването на филтри за вода обаче рядко е много забавно. Първо, трябва да получите достъп до тях, което може да бъде сложно. Освен втори, трябва да изстържете цялата пушка, обикновено на ръка, преди да го замените. Ако има косми, залепени във филтърния материал, това е по -просто посочено, отколкото направено.

Интересното е, че много от слузта, която се развива на филтъра, няма какво да завърши с отломките, които попадат в басейна ви. Вместо това това е резултат от реакции, които се случват на повърхността на мембранния материал.

Следователно фирмите разследват филтри за басейни, които издържат на тънко натрупване. Те имат вградени антимикробни способности, които надхвърлят типичния хлор.

Интересното е, че иновацията вече е функция на многобройните продукти. Детските играчки, както и плотовете на кухненската зона вече използват наноматериали, които се бият срещу мухъл, както и с плесен.

Следователно плувните басейни са бързо движещи се в съвременния свят, благодарение на редица изключителни технологии. Няколко от тях са digiТал, колкото и да са много интелигентни материали. Дълго може да продължи това изключително, както и основното развитие!

Leave a Reply

Your email address will not be published.