May 18, 2024
Uncategorized

Как да запазим децата безрискови в интернет

Спазването на приноса е от още един автор.

Мрежата в крайна сметка беше значителна част от ежедневието ни, както и е почти невъзможно за по -младото поколение да се представя да живее без него. Децата не само зависят от мрежата, за да играят игри, както и да се наслаждават на YouTube, но те използват за своето образование, както и за поддържане на връзка с приятели. Докато родителите често искат да ограничат времето, което децата им прекарват онлайн, е от съществено значение да се признае, че в наши дни това е почти необходимост.

Ако се използва по идеалните причини, мрежата може да има много ползи за децата. Въпреки това, като много неща в живота, има опасности, за които родителите трябва да осъзнават. Съществува опасност от злонамерен софтуер, както и от компютърни вируси, както и децата са склонни към кибертормоз, както и от отглеждане, което може да има пагубни ефекти. Много родители също са разтревожени от физическия ефект, който се подлага на електронна радиация от устройства, въпреки че това може да се наблюдава с метър за ЕМП. Тук сме събрали няколко идеи, за да помогнем, за да сме сигурни, че децата установяват страхотни уеб съчетания, както и остават безрискови онлайн.

1) Преминете върху опасностите, както и опасностите.
Ако децата ви са достатъчни, за да използват мрежата, както и да работят своя метод около устройство, тогава те са достатъчни за дискусия за опасностите. Няма изискване да плашите децата или да бъдете толкова добре в дискусията си, но те трябва да изискват да разберат как точно са в опасност от киберпрестъпността, както и на интернет отглеждането. Говоренето свободно за мрежата показва, че всички членове на домакинството установяват здравословно мислене за неговото използване.

2) Задайте граници.
Задаването на някои политики за използването на мрежата има ползи за цялото семейство. Когато са по -млади, ограниченията могат да включват ограничения за използването на всякакъв вид социална мрежа, както и взаимодействие с приятели. Когато остареят, може да искате да им осигурите малко повече свобода, но е чудесна концепция да ограничите времето, което могат да прекарат онлайн. Много домакинства откриват, че забраната на използването на джаджи по време на хранене може да мотивира взаимодействието на домакинствата.

3) Настройка на родителския контрол.
Мрежата разшири света за децата, но все още има много неща, които са неправилни за тях. Можете да настроите родителския контрол върху широколентовите връзки, както и на мобилните мрежи, на частни джаджи, както и разглеждане на двигатели. Те могат да бъдат използвани, за да попречат на децата да имат достъп до съдържание, подложено на възрастта, да купуват приложения, както и да променят паролите, както и настройките за поверителност. Един от методите е да изтеглите рекламен блокер, тъй като има случаи, в които детските приложения или уеб сайтове съдържат чувствително съдържание.

4) Увеличаване на разбирането на кибертормоза.
Социалните медии, както и в мрежата са променили метода, който децата изпитват тормоз, но това може да бъде също толкова пагубно. Кибертормозът може да възникне чрез имейл, текстови съобщения, в интернет игрите, както и в социалните мрежи. Той може да отнеме много форми, като тормоз, опасности, както и сплашване, както и публично публикуване на лична информация. Да имаш открити дискусии с деца за кибертормоз, както и да ги мотивирате да ви говорят, ако в крайна сметка са страдащи, е от съществено значение.

Както посочихме по -горе, ако се използва правилно, мрежата може да бъде великолепен ресурс за всеки индивид от всякакъв вид възраст. Седнете заедно, разгледайте го, както и го разберете заедно като семейство.

Leave a Reply

Your email address will not be published.