June 21, 2024
Uncategorized

5 съвета за увеличаване на стойността на вашия дом

Следният принос е от друг автор.

Планирате ли да продадете дома си в рамките на следващите 1-5 години? Ако е така, може да искате да обмислите различни начини да увеличите стойността си на препродажба. Ето 5 области, които трябва да обмислите актуализиране, за да увеличите стойността на вашия дом.

Домашен екстериор

Създайте хубави жилищни пространства на открито за забавление и релаксиране. В задния двор можете да построите палуба за сядане на открито и скара. Можете също така да добавите пожарна яма за актуализация на ниски разходи, която е голям хит при купувачите. Пред къщата обжалването на бордюра е ключова. Поддържайте тревата и обърнете специално внимание на озеленяването около гаража и входната си врата, които са основните фокусни точки. Помислете да наемете експертите на тревата на Trugreen, за да направите двора ви да изглежда зелен и буен.

Ремонт на кухнята

Обновената кухня е едно от първите неща, които купувачът на дома търси. Можете да запазите разходите, докато актуализирате външния вид на кухнята, като боядисвате съществуващите шкафове и подменяте старите уреди със съвпадаща неръждаема стомана. За по -екстравагантно обновяване заменете старите плотове с гранит или кварц.

Квадратни кадри

Има няколко начина да увеличите квадратните кадри от дома. Бихте могли да добавите ADU (апартамент за жилищно настаняване), който е къща за гости или апартамент за свекърва. В допълнение към увеличаването на стойността на имота, ADU може да се използва за вашите посетители или като под наем, за да спечелите допълнителен доход, ако не продавате дома си веднага. Други популярни начини за добавяне на квадратни кадри към дома включват превръщането на тавана или мазето в допълнителни жилищни пространства, офиси, игрални стаи, спални и т.н.

Енергийна ефективност

Going Green in the Home спестява пари в дългосрочен план и привлича купувачите в краткосрочен план. Изчислено, че инсталирането на слънчеви панели може да увеличи стойността на препродажбата на вашия дом с около 4,1%. LED осветлението също е евтин вариант за намаляване на електрическите разходи. По -скъп вариант е да инсталирате енергийно ефективни прозорци. Това би било добър вариант, ако прозорците ви вече са в лошо състояние и така или иначе трябва да бъдат заменени или ако не планирате незабавно да продадете дома си, за да можете да извлечете ползите от по -ниските разходи за отопление/охлаждане.

Достъпност за дома

Добра идея е да направим дома достъпно за възрастни хора и хора с увреждания. Ако е възможно, най -добре е главният апартамент на приземния етаж, за да ограничите необходимостта да се качите горе. Мокра стая е отличен вариант за реконструкция на баня. Мокрите стаи имат душове без никакъв перваз, за ​​да стъпват или да пътуват, което създава по -отворен и актуализиран вид. По -важното е, че те са достъпни за инвалидни колички и проходилки

Най -добрият начин да започнете е да решите бюджета си. След това погледнете добре всяка зона на къщата си и направете списък на всички елементи, които искате да актуализирате. Обърнете внимание на оценката на цените за всеки артикул и триаж списъка по приоритет. Не се притеснявайте да попълните всичко в списъка си, просто се съсредоточете върху най -критичните области. Не се опитвайте да си направим всичко, или бихте могли да харчите повече пари за наемане на професионалисти, за да поправите грешките си. Освен ако сами не сте лицензиран изпълнител, най -добре е да оставите големите проекти на експертите. късмет!

Leave a Reply

Your email address will not be published.