May 18, 2024
Uncategorized

Уверете се, че вашата градина стига до пролетта

, спазването на приноса е от още един автор.

Ако сте със зелени пръсти, възможностите са, че прекарвате продължителни периоди от време обратно от пролетта с есента. Това прави градинарството приятно забавление, което ви позволява да прекарате време на открито, правейки нещо, което харесвате в слънчевите лъчи.

Ние се грижим за всички необходими задачи, за да запазим каквото и да е свежо, както и доста. Косим тревата възможно най -редовно. Поливаме нашите цветя, както и дървета. Ние подрязваме растенията, както и подрязахме храсти – всички с усмивка на лицето си. Въпреки това през зимата много от нас са отложени от начинанието си. Не искаме да коленичим на затънала земя, да дърпаме плевели с мразовити пръсти, както и да предлагаме с кал, както и мръсотия.

Но не бъди градинар с честно метеорологично състояние! Ако пренебрегнете градината си със зимните месеци, ще се оттеглите през пролетта, за да откриете безплодна зона с много малко зеленина. Ще трябва да положите много усилия, за да направите нещата за пореден път, както и вероятно ще трябва да започнете още веднъж от нулата, след като проведете голяма почистване! Така че, за да предотвратите това, ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за да сте сигурни, че градината ви го прави да пролетта.

Отстранете оставащите листа

Бързо наближаваме януари, както и възможностите са, че повечето листа са паднали от дърветата около жилищния ви имот досега. Ако обаче има листа, които остават на пода, наистина трябва да ги елиминирате. Листата делегирано гниене са склонни да блокират слънчевата светлина, както и да предотвратят растежа на тревата отдолу. Вашата трева може да изсъхне, както и ще се окаже изключително трудно да се мотивира да расте отново! Сега, не вярвайте, че вятърът просто ще удари листата в крайна сметка. Това е най -вероятно мисленето, което ви вкара в това обстоятелство само на първо място. Ако досега листата не са издухани, те нямат никъде по свое желание. Вместо това ги нагрейте. Инвестирайте в приличен висококачествен рейк, издърпайте ги в една област, както и ги загребвайте в биоразградими торбички, за да ги изхвърлите. Ако нямате много време на ръцете си, може да наемете градинар, който да направи това от ваше име, или може да използвате вентилатор на листа, за да ги ударите другаде. Просто предотвратявайте да ги издухате в съседни градини, или можете да дразните или влошите съседите си, което води до напрежение, както и оплаквания.

Погрижете се допълнително за вашата морава

След като дворът ви е ясен, можете да използвате експертни продукти, както и лечение, за да мотивирате растежа със зимата. Ефективната грижа за двора отнема много повече от простото поливане! Това може да се възползва от процеси като полагане на борова слама, както и аерация. Може дори да искате да се свържете с регионалните експерти по дърво.

Не забравяйте да поливате растенията си, както и трева

Не правете предположението, че вашата градина ще придобие адекватна вода само с дъжд. Разбира се, ако сте преживели особено дъждовен период, може да не изискате допълнително да поливате растенията си. Това обаче е чудесна концепция за скрининг на валежите. Това ще гарантира, че можете сами да надхвърлите нивата на водата, ако отидете със сухо заклинание. Имайте предвид точно колко непредсказуем може да бъде дъжд. Придържайте се към обичайните си методи, като накратко използване на консерва или завъртане на спринклерна система накратко.

Използвайте мулч

Frost на земята представлява повече проблеми, отколкото да направите повърхности хлъзгави, както и да увеличите опасността си да паднете (просто попитайте специалистите по градина от Детройт, Мичиган). Frost може да повреди растенията, както и корените им, задействайки ги да умрат. Излишният дъжд може също да запуши почвата, като причинява щети от корена нагоре. Можете да предотвратите това да се случи, като разпространите слой мулч над почвата си. Това ще попречи на почвата да се уплътнява, както и може да защити и всеки тип корени на растенията. Мулч може да се придобие от регионални градински центрове, както и обикновено е достъпно, така че не отлагайте инвестиране.

Дават допълнителен интерес за саксийните растения

Растенията с саксии са обезопасени от аспектите по много начини, но все пак е чудесна концепция да се следи допълнително към саксийните растения. Те могат да бъдат в крайна сметка да бъдат замърсени, както и корените им могат да изгният в резултат на това, ако не ги източите. Уверете се, че всеки вид саксии, които използвате, имат малки дупки, пробити на дъното, където излишната вода може да избяга. Имайте предвид да ги повдигнете от земята донякъде, когато сте направили това – няма точки, които имат дупки в долната част на саксията, ако водата все още не може да се измъкне от тях.

Внимавайте с сняг в дървета

Ако сте имали бяла Коледа, както и сте преживели снеговалеж, може да бъдете примамвани да напуснете градината си такава, каквато е. В крайна сметка е вероятно да изглежда доста и живописно. Ако обаче имате дървета в градината си, може да се наложи да предприемете допълнителни мерки за тяхното съхранение, както и за сигурността като цяло! Снегът, който се развива на клоните, може да се окаже изключително тежък. Клоните maY не можете да държите тази тежест за дълго време, както и клоните вероятно ще се счупят под налягането. Това не само е проблематично за самото дърво (в края на краищата, без клони има по -малко листа, което означава инхибирана способност за фотосинтезиране), но клоните могат да са есента на хора, домашни любимци или други животни. Използвайте чиста или метла, за да пометете сняг от клоните. Просто бъдете изключително предпазливи, когато го правите!

Това са само няколко различни стъпки, които можете да предприемете, за да осигурите на градината си най -добрите възможности да я направите, за да пролетта. Интегрирайте ги във вашата рутина възможно най -скоро!

Leave a Reply

Your email address will not be published.