May 18, 2024
Uncategorized

Соларният, супер-дупер, защитен от слънце домат

точно тук идва слънцето, бит скъпа, колкото и да е наред, благодарение на слънчевия, супер-дупер, замърсяващ слънце домат.

Майката природа разбра какво прави, когато направи домата. Тя го опакова с мощни съединения за защита на слънцето, наречени антиоксидантни каротеноиди, за да защити плодовете от вредните лъчи на слънцето. Едно от съединенията, Lycopene, осигурява доматите им червения цвят, както и той също е шампион с много купа, когато се отнася до защитата на слънцето. Изследване от 1989 г., публикувано в „Архивите на биохимията“, както и биофизиката, открива, че Ликопен е най -ефективният гасител на синглетния кислород сред биологично случващите се каротеноиди.

Реклама

Какво означава това?

Много, ако прекарвате много време на слънце. Нашият лъчезарен даряващ лек, топъл и енергия в небето също е основен източник на бръчки, неприятни слънчеви изгаряния, както и вида на увреждане на ДНК, което може да доведе до рак на кожата. Някои оценки за степента, в която увреждането на кожата е резултат от слънчевата радиация, достигаща до 90%, както и не е нужно да прекарвате цялото време на плажа, за да усетите топлината. Онези бързи, ежедневни експозиции – стоене на автобусната спирка, грабвайки обяд на това невероятно място за вземане, вземане на кучешката котешка за разходка – също се добавя през годините, както и поставя здравето и здравето на кожата си, както и външния ви вид на риск .

Когато UV светлината прониква в кожата, това не причинява само слънчеви изгаряния. По същия начин той задейства образуването на UV-индуцирани напълно свободни радикали, унищожава тъканите, окислява липидите, както и хакват гени. Кожните клетки не се обръщат толкова бързо, раните отнемат повече време за заздравяване, както и кожата стават по -малко еластични, по -тънки, по -груби, както и петна.

Дрехите, както и актуалните слънцезащитни продукти помагат, но слънцезащитните кремове не са идеални (много се разбиват за няколко минути), както и кой желае да носи дълги ръкави, както и панталони в средата на лятото? Слънцезащитниците също могат да доведат до фалшиво чувство за сигурност. Много по -добър залог е да се подсили естествената защита на кожата чрез увеличаване на актуалната сигурност на кожата отвътре навън.

Реклама

Суичър за котки и грим ??

$ 42

Пазарувай сега

Някои от най-мощните каротеноиди включват ликопен, алфа-каротин, бета-каротин, лутеин, фитоен, фитофлуен, астаксантин, както и зеаксантин. Различни проучвания показват точно колко ефективни са тези антиоксиданти в защита от увреждане на слънцето. Чрез запълване на нашите клетъчни запаси от тези свободни радикални съединения, които също в някои случаи намаляват разпадането на колаген, можем да си направим огромна услуга, когато се отнася до кожата ни.

Важно: След като публикувах тази публикация, посетителят Джени попита, че подчертавам, че „слънцезащитният крем винаги е чудесна идея, както и трябва да бъде основната техника на слънчевата сигурност на всички (освен сянка, разбира се)“. Напълно съм съгласен, Джени. Малко разяснение не може да навреди, когато говорим за нещо толкова важно като това.

Изследователско проучване от 2009 г. на Консултантския институт за дерматология в High Point, Северна Каролина („Наслаждавайте се на деня си на слънце: Защита на кожата отвътре навън“, световна козметична индустрия, май 2011 г.), показа, че хората устно допълват с 10 mg ликопен Всеки ден в продължение на 10 седмици имаше една трета броят на слънчевите изгарящи клетки след излагане на дози UVA, както и UVB радиация, отколкото група, която приема плацебо (един типичен 4-ун. Червеният домат включва около 3,5 mg ликопен). Както и всички индикации предполагат, че естествените източници на каротеноидни съединения като ликопен осигуряват много по -мощна сигурност, отколкото синтетичните версии на точно същите компоненти.

Още една причина да тонира тази вкусна салата с домати.

Вашият приятелски настроен чар на общността,

Реклама

Карън

P.S. Динята е един по -изключителен източник на ликопен, който с цялата диня, която ям напоследък, трябва да намекна, че съм като SPF 300 най -добър сега, хаха!

P.P.S. Напълно несвързан, колкото и да е видял последния филм за Хари Потър досега ??

Leave a Reply

Your email address will not be published.