June 21, 2024
Uncategorized

TBT: Wayback Maker

От известно време искам да започна някои статии в четвъртък (TBT) (TBT), както и реших, че ще започна със забавен: Интернет архив на Wayback Machine

Ако не сте познати, Web Archive Wayback Machine стартира през 1996 г., за да архивира световната голяма мрежа, страница по страница. Просто въвеждате URL адрес в Wayback Maker, както и той ще екранизира времева линия с всеки екземпляр, че е направена моментна снимка от сайта:

Фантастичното за производителя на Wayback е, че той запазва напълно работещ уеб сайт с връзки, както и снимки (където е налично), сякаш времето стоеше неподвижно. Обичам носталгията, така че честно бих могъл да прекарам часове в търсене на стари версии на уебсайтове. За забавление изкопах някои стари сайтове за грим!

Revlon през 1997 г. с участието на Halle Berry, както и Cindy Crawford:

Харесва ми: Този сайт изглежда най -добър, когато се провери с Netscape 2.0. Но о, точно как копнея за тези сенки за очи! Старите им формули бяха най -добрите. Вижте или чистия вид, или шокиращият външен вид. както и по същия начин да проверите страницата за поръсване на улични дрехи от 1998 г. (все пак няма списъци с продукти).

Covergirl през 1996 г. с участието на Ники Тейлър:

Голяма част от връзките са повредени, но проверяват „FAQ“, които включват такива скъпоценни камъни като „Q. Червилото винаги изглежда различно на устните ми, отколкото в тръбата. ”

Avon през 1996 г. в подкрепа на олимпийските игри в Атланта:

Достатъчно загриженост / възклицание? !!?!

Clinique Eye Makeup през 2000:

Вижте разходите – както и сензорната основа за очите не се е променила след 15 години! (Прочетете копието, почти същото също)

Sephora през 1997 г .:

Yikes, очите ми! Отбелязах, че в началото на 1999 г. сайтът провери „Hacked от Raptor 666“

Shiseido през 2000 г. „Добре дошли в Cyberisland“ (HEH):

Харесва ми секцията за тенденциите за обжалване на пистата.

The Body Shop през 2000:

Това е за истинско – очевидно до 2001 г. домейнът „www.thebodyshop.com“ наистина е имал от магазин за автомобилни каросерии, но не само какъвто и да е вид магазин за автомобилни каросерии: „Най -добрият магазин за ремонт на каросерии в Шарлот“ . Предполагам някъде в края на 2000 г., някои средства си размениха ръце, както и BAM, неочаквано сайтът в крайна сметка беше този:

Интересното е, че магазинът на тялото също управлява URL адреса „www.the-body-shop.com“, като започне от 1996 г., но след това спря да съществува през 2006 г.

Mac – За съжаление за нас, сайтът на Mac инсталира нещо, за да спре пълзящите да индексират сайтовете си, така че нито едно от изображенията им да не е запазено. Но с ScreenShots.com открих това изображение:

Можете ли да предположите за коя колекция тийзърната картина беше намеквала?

Случвало ли ви се е да играете наоколо с Wayback Machine? Надявам се, че сте се насладили на пътуване по лентата на паметта!

Споделя това:
Дял

Щракнете, за да изпратите това на приятел на приятел (се отваря в нов прозорец)
Щракнете, за да споделите на Pinterest (се отваря в нов прозорец)

Щракнете, за да споделите в Twitter (се отваря в нов прозорец)
Щракнете, за да споделите на Tumblr (се отваря в нов прозорец)

Щракнете, за да споделите на Reddit (се отваря в нов прозорец)

Като този:
Като зареждане …

Свързани

Моите лични много обичани статии от 2015 г. Родителят на 2015 г. заявява, че нямат много обичано дете, но са лъжци! Ето моите лични много обичани статии от миналата година: Несъответстващи продукти Къде беше направен? Точно как да дезинфекцирате грима TBT: Maker Wayback Illamasqua лак за нокти мега публикувайте, ако имате някои лични много обичани входове от вашия собствен блог, …
13 януари 2016 г. „Красотата“

Масово пречистване може да си припомни, че основната цел на този блог първоначално е била да се сведе до минимум скриването на обжалването ми. ^^ ‘Имах тристранно план: а) Спрете да получавате много повече (без покупка / ниска покупка) b) Използвайте това, което имам (изпразва прикриване на боклук) в) се отървете от продукти, които вече не съм Използвайте …
18 януари 2018 г. „Красота“

Untireds: Revlon Colorstay Bare BoreSi избра това, докато Revlon изчиства емайла за нокти на Longwear ColorStay, както и ги заменя с версията на Envy на Colorstay Gel. Все още не съм пробвал завистта на гел, но бутилките изглеждат почти сходни, както и подозирам, че „новите“ лакове не са наистина толкова различни. Голи кости …
23 април 2015 г. „Красота“

Leave a Reply

Your email address will not be published.